Warming Up

Warming Up

Warming Up is een interactieve themadag voor het V.O. over de opwarming van het klimaat.

Gedurende deze themadag zullen de leerlingen op allerlei verschillende en verrassende manieren kennismaken met het thema Klimaatverandering: Allereerst met de voorstelling Buiten de Lijntjes van Piepschuim. Na deze voorstelling volgt een serie verschillende workshops en de dag wordt afgesloten met De Grote (hilarische) Klimaat-Quiz.

De dag heeft de bedoeling een interactieve, verteerbare en informatieve inleiding te geven die een start kan zijn voor een gesprek op school. Eén van de grote drama’s van klimaatverandering is dat er te weinig over wordt gesproken. Niet zoals er bijvoorbeeld over de andere crisis van deze tijd – de Coronacrisis – wordt gesproken. Terwijl de gevolgen van de klimaatcrisis het grootst zullen zijn voor de jonge generatie.

Natuurlijk zal het thema voor een groot deel van de leerlingen niet volstrekt nieuw zijn: op tv en in de kranten wordt er over gesproken, maar het is tegelijk voor veel leerlingen een ongrijpbaar en soms beangstigend probleem. Daarom zullen we tijdens deze dag op meerdere manieren stil staan bij de verschillende facetten van klimaatverandering. Zo bieden we onder andere een workshop: Koken met insecten (Klimaatkoken), een workshop Klimaatactivisme, een workshop over Plastic, een workshop Re-cycling (met fietsen) en een praktische workshop over de kledingindustrie.

Al deze workshops laten de leerlingen onderzoeken hoe ze zelf een positieve bijdrage kunnen leveren, zodat ze hun zorgen om kunnen zetten in acties.

Concept: Piepschuim
Teksten, muziek: Cor Burger
Concepten fysiek spel: Robbert Koekoek

Piepschuim werkt samen met diverse freelance workshopleiders

Comments are closed